APK Keuring

vanloon-apk-1

Bij de Algemene Periodieke Keuring wordt de auto getest op veiligheid en milieueisen. Gebreken worden zo tijdig geconstateerd om gevaarlijke situaties en schade aan het milieu te voorkomen. De APK is echter niet hetzelfde als regulier onderhoud. Het is een momentopname die inzicht geeft in de staat van je auto.

 

Weet je wanneer je auto weer een periodieke keuring moet ondergaan?

Bij Van Loon Carservice Gouda vinden wij het belangrijk dat je op tijd wordt ingelicht wanneer je huidige APK gaat verlopen. Je voorkomt hiermee hoge boetes. Klik hieronder op de APK Reminder en als je hier je gegevens achterlaat word je tijdig geïnformeerd door Van Loon Carservice Gouda wanneer de APK van je auto verloopt!


Bij Van Loon Carservice Gouda betaal je de volgende tarieven voor een:

APK KEURING BENZINE

€ 29,95

Inclusief afmeldkosten

APK KEURING DIESEL

€ 29,95

Inclusief afmeldkosten

Voor een viergastest bij benzinemotoren van voor 2006 geldt een toeslag van € 10,– incl. btw

 

Voor een roetmeting bij dieselmotoren van voor 2006 geldt een toeslag van € 30,- incl. btw

 

Een APK keuring duurt ongeveer 45 minuten en wordt uitgevoerd door een gecertificeerde keurmeester.

 

Je kunt je auto tot 2 maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat je je auto meer dan 2 maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt de auto een nieuwe APK-vervaldatum.

 

APK Keuringsrapport

Als je voertuig voor de APK is gekeurd, ontvang je, zowel bij goedkeuring als bij afkeuring van het voertuig een APK-keuringsrapport. Is het voertuig goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met). Je mag op de vervaldatum alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren.

 

Is de auto APK afgekeurd?

Als de auto niet voldoet aan de APK keuringseisen dan is er een reparatie nodig om de auto weer in orde te krijgen en alsnog APK te laten goedkeuren. Als de APK is verlopen dan heb je een probleem. Je loopt dan het risico om een boete te krijgen. De auto moet je dan laten repareren of verkopen of laten schorsen of laten slopen.

 

Rondrijden met een auto zonder APK is strafbaar. Indien je betrokken raakt bij een ongeval kan het zijn dat de verzekering niets gaat uitkeren.