Banden & Opslag

vanloon-bandenservice-1

Bandencheck

Een regelmatige bandencheck zorgt ervoor dat je zo optimaal en veilig mogelijk kunt rijden. Een band die tiptop in orde is, is zelfs zuiniger in brandstofverbruik.

 

Bij een bandencheck kijkt de monteur naar:

• Bandenprofiel
• Bandenspanning
• Slijtage
• Veroudering
• Scheurtjes door uitdroging

 

Twijfel je toch over de kwaliteit van je banden?

Rijd dan gerust bij ons langs zodat wij een controle voor je uit kunnen voeren.

 

Welke autoband het beste bij je past hangt af van de specificaties van je auto, je persoonlijke voorkeur en je budget. Onze service adviseur kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Met behulp van onze moderne apparatuur kunnen wij vlot en veilig banden monteren en balanceren op de velg.

BANDEN vanaf € 60,- per band

Zomer- en/of winterbanden

Waar zomerbanden bij dalende temperaturen hard en stug worden, blijven winterbanden, door de bijzondere rubbersamenstelling, juist altijd elastisch en flexibel bij lage temperaturen. Winterbanden bieden dan veel meer grip en dus veiligheid. Als de temperatuur daalt tot beneden de +7°C, zijn de prestaties van winterbanden al superieur. Nadat je winterbanden onder je auto hebt laat monteren krijg je meer grip op de weg.

 

Het speciale profiel van een winterband zorgt voor een snellere afvoer van water, waardoor je de kans op aquaplaning aanzienlijk vermindert. Winterbanden zijn tegenwoordig net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden en ook de duurzaamheid ligt op hetzelfde niveau. Steeds meer automobilisten wisselen daarom, bij het wisselen van de seizoenen, ook van banden.

 

De juiste bandenspanning kan je vinden in het instructieboekje van de auto, op een sticker van de deurpost, op de achterkant van de zonneklep of aan de binnenzijde van de benzineklep.

 

Bandenwissel en -opslag

Indien gewenst slaan wij uw zomer- of winterbanden (met of zonder velg) voor u op. Handig als je thuis weinig ruimte hebt of het vervelend vindt om met de wielen van de auto te sjouwen wanneer er een wisseling plaatsvindt. Verzekerde opslag (tegen verlies, diefstal en brand) kan op onze locatie.

 


 

Banden wisselen bij eigen band:

Wielsetwissel + opslag (set van 4 stuks)*
Per seizoen € 75,-

Wielenset opslag (set van 4 stuks) (zonder wielsetwissel)*
Per seizoen € 37,50

Wielenset wisselen (set van 4 stuks)*
Per seizoen € 37,50

*wielset = band + velg


 

Banden wisselen bij nieuwe band:

Band wisselen (op stalen velg)
Per band € 17,50

De band wordt gewisseld, gemonteerd en gebalanceerd incl. € 2,50 ventiel.

Band wisselen
(op lichtmetalen velg tot 17 inch)
Per band € 20,-

De band wordt gewisseld, gemonteerd en gebalanceerd incl. € 2,50 ventiel.

Band wisselen
(op lichtmetalen velg 17-20 inch)
Per band € 22,50

De band wordt gewisseld, gemonteerd en gebalanceerd incl. € 2,50 ventiel.