KOSWyKkcKCSJqtIoTYxsopEXgDMYazxMOsaSMQkw.jpeg
bMrlqj3RhnEJMBxpCyWOkis0PanpKmSgT6L2Z6xF.jpeg
dySdY4udp3nP78ZzBSJrUOu08Gh2N8P0td1dWJxn.jpeg
ZORdNRF7HHoQi839qIEkiCjO9jEMAAvGToSNlBi9.jpeg
LSIUruAFnIXKSxJ6VAUHz3nS1DwNfhvT0fQqKvGM.jpeg

Bandenservice

Bandenwissel: wissel tussen zomer- en winterbanden

Heeft u een auto met winterbanden? Dan vindt er twee keer per jaar een bandenwissel plaats. In het voorjaar worden de winterbanden vervangen door zomerbanden. En vlak voor de winter vindt het tegenovergestelde plaats. Bent u op zoek naar een autogarage die voor u deze bandenwissel op de juiste manier kan verzorgen? Bij Van Loon Carservice in Gouda draaien wij daar onze hand niet voor om. Bovendien regelen we niet alleen het verwisselen van de banden, ook de opslag van de banden is iets waarvoor u bij ons terecht kunt.

Banden wisselen: klaar terwijl u wacht
Voor het omwisselen van de banden van uw auto, maakt u telefonisch of online een afspraak bij ons. Op de dag van de bandenwissel, brengt u uw auto en gaan wij voor u aan de slag. Dit duurt niet zo lang, waardoor u (als u dat wilt) kunt wachten tot de klus geklaard is. Bij elke bandenwissel controleren we ook of de profieldiepte en de bandenspanning van uw autobanden nog in orde zijn. Zo kunnen we u op tijd waarschuwen als uw banden versleten zijn en gaat u altijd veilig de weg op.

Wanneer moet u uw banden wisselen?
De meeste mensen wachten vaak net iets te lang met het omwisselen van hun autobanden. Pas als het gaat sneeuwen of ijzelen, bedenken zij dat de zomerbanden nog onder de auto liggen. Over het algemeen geldt dat winterbanden beter dan zomerbanden functioneren op het moment dat de temperatuur onder de 7 graden komt te liggen. Kijk dus met name naar de temperatuur en niet naar de hoeveelheid sneeuw en gladheid bij het bepalen van het juiste moment voor de bandenwissel.

Wilt u ook dat de banden van uw auto twee keer per jaar omgewisseld worden? Neem dan contact met ons op of maak direct een werkplaatsafspraak online.